VELKOMMEN


Strekningen Oslo - Alta er på ca 200 mil, men de fleste blir overrasket over hvor hurtig det var å komme hit. Med rimelige billetter fra SAS og Norwegian tar det to timer å fly fra Oslo. Tross breddegraden 70 grader nord forundres mange over at Alta har slik frodig og rik natur. Alt dette gjør at Alta er det perfekte utgangspunkt for et Finnmarkseventyr!

På flyplassen som ligger midt i byen blir du mottatt av en hyggelig representant fra Alta Adventure. Vi hjelper deg med din bagasje, eventuelt innleid utstyr og bekledning gjennomgås og tilpasses sammen med deg. Deretter går turen til startstedet og utgangspunktet for akkurat den opplevelsen som er skreddersydd til deg!


Alta:
Alta er med sine 19.500 innbyggere den største byen i Finnmark og et vekstsenter i Finnmark. Det satses friskt i Alta, og nylig sto en ny flyplassterminal, et badeland og et stort nytt shoppingssenter klart, samtidig som den særegne Nordlyskatedralen er under bygging.
Byen har en svært ung befolkning og et rikt kultur-, idretts og friluftsliv. Høgskolen i Finnmark er med sine ca 2000 studenter en viktig bidragsyter til å utvikle Altasamfunnet i dialog med omgivelsene og regionen.


Natur/ terreng:
Alta Museum er knyttet til Nord-Europas største helleristningsfelt, og man kan godt forstå stedsvalget som datidens kunstnere gjorde når man ser Altas idylliske plassering innerst i fjorden! Her hadde man både god tilgang til sjøen, sundene og øyene ute i Altafjorden, samtidig som man var midt inne i den frodige Altadalen. Altaelva var en god lakseelv og det var store skiferforekomster i fjellene omkring. Nærhet til Finnmarksvidda var nok også viktig. Med den spennende og mangfoldige naturen kan man også i dag si at Alta kan tilby "det beste av Finnmark".

Klima:
Alta har innlandsklima, med lite nedbør, relativt varme somre og kalde vintre (ned til -25 grader). Normalt er det under en meter snø her om vinteren, siden det bare faller 300-500 millimeter nedbør hvert år.

Lyset:
Lyset er en viktig trivselsfaktor. Det er lyst hele døgnet fra midten av april og midnattssola skinner fra 22. mai til slutten av juli. Både fastboende og gjester påvirkes og det er ikke lett å avslutte en hyggelig kveld når ikke sola går ned! Alta ligger midt i "nordlysbeltet", og det er her de kraftigste nordlysforestillingene utspiller seg! Alta fikk bystatus ved totusenårsskiftet og kalles i dag "Nordlysbyen Alta

Folket:
Friluftsliv betyr mye for den jevne Altaværing, de fleste av lokalbefolkningen er friluftsmennesker og svært stolte av byen og terrenget rundt. Altaværingene liker å ta tilreisende gjester med på tur, enten det er på fiske i elv og på fjellvann, ut på fjorden, eller en ren fottur. Folket er inkluderende, direkte og tar seg selv lite høytidelig.

LES OM PERSONVERN PÅ VÅRE NETTSIDER