Ørret- & røyefiske


Bilde av guiden

DE SOM HAR SPANDERT P... SEG EN TUR P... FINNMARKSVIDDA ETTER ØRRET ELLER RØYE SIER AT DETTE ER EN HELT SPESIELL FINNMARKS-OPPLEVELSE ! VI G...R, ELLER FLYR MED HELIKOPTER INN TIL LEIREN SOM LIGGER LIKE VED FISKEVANNET. HERFRA FINNS DET MANGE TURMULIGHETER I OMR...DET. V...R LEIR ER VELUTSTYRT OG TURGUIDEN TAR SEG AV ALT DET PRAKTISKE. TA KONTAKT S... LAGER VI ET TURFORSLAG SOM PASSER TIL DEG/ DERE !

Ørret & Røyefiske (eksempel tre-dagers tur):
DAG 1: Til fots tar turen inn til leiren normalt en halvannen times tid. For de som vil forenkle turen litt kan vi også tilby helikoptertur direkte fra Alta Lufthavn direkte inn til leiren. Leiren som består av dobbeldukede gammer/ lavvuer er rigget opp ved siden av selve fiskevannet med store telt innredet med feltsenger, bord og stoler og lignende. Vi starter med en liten matbit, muligens Bidos, en samisk kjøttsuppe.. før vi rigger opp fiskeutstyret gjør vi klart fiskeutstyret og prøver ut vannet nedenfor leiren. Etter en fiskeøkt samles vi ved leiren for en felles middag rundt bålet. Denne middagen må gjerne være ørret eller røye hvis vi har klart å få fangst allerede på første fiskeøkt.
Etter middagen er det bålstemning og gode historier rundt bålet, inntil vi kryper til køys for en god natts søvn.

DAG 2: Vi starter ut etter en god frokost. Vår guide kjenner fiskevannene her i området og vet hvilke og hvor på vannene fisken står. Midt på dagen samles vi rundt ved leiren for felles lunsj. Hvis det er sesong kan vi kanskje servere en dessert av multebær ?
Utover ettermiddagen og kvelden fortsetter de som ønsker det med en ny fiskeøkt, mens de andre kan kose seg i leiren med selvbetjening av god mat & drikke. Finnmarksvidda er som navnet tilsier et stort flatt område hvor fiskevannene ligger tett i tett. Vår guide har stor kunnskap om den samiske kulturen og deler gjerne historier og faktaopplysninger om dette tema med gjestene. Utpå kvelden samles vi til en styrkende reinkjøttmiddag, og etter dessert og kaffe, fortsetter vi i koselig lag utover natta hvis det er stemning for det. På denne tiden er det lyst hele døgnet og det å oppleve midnattsola er en vesentlig del av opplevelsen her inne på vidda.

DAG 3: Etter frokost tredje dag, kan de som ønsker det dra ut på et formiddagsfiske etter de siste storfiskene, før vi dagen pakker vi sammen handbagasjen (teltleiren blir stående igjen) og starter
turen tilbake mot sivilisasjonen igjen. Ved veien venter vår andre guide med returtransport til Alta. Noen ønsker kanskje å dusje seg før avreise fra Alta, og da legger vi turen innom et hotell for en dusj og et badstu-besøk for dem som liker det.

Finnmarksvidda er noe helt spesielt, og vi garanterer at denne turen glemmer du ikke med det første !

LES OM PERSONVERN PÅ VÅRE NETTSIDER