Samiske opplevelser


Bilde av guiden

ET TURARRANGEMENT INN I DE SAMISKE KJERNEOMR...DER ER NOE DU ALDRI VIL GLEMME! HER KAN DU F... OPPLEVE DEN STEMNINGSFULLE JOIKEN, SAMISKE MATRETTER, OG ET BESØK INN TIL EN REINDRIFTSFAMILIE SOM GJETER REINFLOKKEN P... VINTERBEITE.

Alta Adventures turprogram kan f.eks. innholde:

DAG 1: Alta Adventures representant tar imot dere på Alta lufthavn, og sammen kjører vi buss ca. 1,5 times til Kautokeino. Her vil vår lokale guide ta imot oss og sammen drar vi til Juhls Silver Gallry. Etter dette besøket kjører vi med snøscootere inn til Alta Adventures lavvuleir hvor det servereres samisk mat og sammen nyter vi stemningen rundt bålet. Overnattingen skjer i de oppvarmede samiske teltene.

DAG 2: Etter frokost kjører vi inn til en reindriftsfamilie hvor vi får besøke leiren og se på reinflokkene. Vi spiser utendørs lunsj, bidos (= samisk reinkjøttsuppe). Her inne må det kjøres forsiktig for ikke å forstyrre reinflokken som er på vinterbeite. Etter besøket drar vi tilbake til vår leir. Utpå ettermiddagen legger vi opp til isfiske på noen fiskevann som ligger nær vår leir. På kvelden serverer vi gjerne stekt ørret eller røye, hvis vi har fått fangst, for sikkerhets skyld tar vi med lokale matretter...

DAG 3: Vi starter med en frokost før kjører vi snøscootere tilbake til Kautokeino. Etter lunsj besøker vi den nybyggede filmlandsbyen, knyttet til filmen Kautokeino 1852. Når vi er ferdige her er bussen ankommet og vi kjører tilbake til Alta Lufthavn. Vi kan garantere at et besøk i Sapmi vil gi minner du sent vil glemme. Ta kontakt for et turopplegg/ pristilbud !

LES OM PERSONVERN PÅ VÅRE NETTSIDER