Skiturer


Bilde av guiden

DAG 1: Fra vårt utgangspunkt i Talvik, starter vi innover Vassbotndalen. De som ønsker det kan ha en husky som trekkhund i strekktau foran. Dette hjelper godt de første bakkene opp fra bygda. Vassbotndalen er en 20 km.lang u-formet dal med Vassbotnelva som snor seg langs bunnen av dalen. Halvveis oppe i dalen ligger Bydalshytta, her gjør vi en stopp for varm lunsj med den samiske favoritten bidos (reinsdyrkjøtt-suppe). Etter lunsj fortsetter vi oppover dalen, helt til vi når frem til Ulvedalen, som vi skal følge noen kilometer sørover. Her oppe i 5-600 m.o.h. observeres det nesten hver vinter jerv. Litt utpå ettermiddagen/kvelden kommer vi fram til vår leir med Villreinvann. Her er det hytte og to oppvarmede gammer (dobbeldukede telt).
Disse er varme og etter litt oppfyring/matlaging er det klart for middagskos med finnebiff og rødvin (ingen promillegrense for skiløpere…)

DAG 2: Neste morgen starter med en god frokost, før vi går på ski innover mot noen gode fiskevann en halvtimes skitur fra leiren. Her pilker vi på isen, med ispilk og maggot eller mark. Vi tar lunsj ved fiskevannet hvis været tillater det… Når vi returnerer til hytta setter vi ut en ”snik” for nattfiske… Vel tilbake i leiren er det klart for den samiske spesialiteten buljong-kjøtt. Utover kvelden koser vi oss rundt bålet, med god mat & drikke. Hvis det er nordlys eller fullmåne er det en utrolig flott opplevelse å ta en kveldstur i disse fantastiske omgivelsene.

DAG 3: Tredje dag starter vi ut for å trekke ”snikene” etter en god frokost. Deretter starter vi nedover mot fjorden igjen. Halvveis nede i dalen igjen blir det ny lunsj, før vi går de siste kilometerne ned til fjorden. Her venter returtransport inn til Alta igjen. Her inne tar vi en dusj og badstu før vi skiller lag etter en flott skitur i fantastisk Finnmarksnatur.

LES OM PERSONVERN PÅ VÅRE NETTSIDER