Tur med hundespann


Bilde av guiden

Transport til hundesledeturer langs vestsiden av Altafjorden:
Vi kjører nå utover langs vestsiden av Altafjorden, og passerer Kåfjord som for vel 100 år siden var Finnmarks største by, med stor aktivitet i det samfunnet som var bygget rundt kobbergruvene der. Fortsatt står Kåfjord Kirke igjen, med sin engelske ”landsby-kirkestil". Dette er den en eneste bygningen som var tilbake i Kåfjord etter andre verdenskrig. I Kåfjord lå også Hitlers stolthet, slagskipet Tirpitz. Slagskipet ble utsatt for en massiv bombardement fra allierte styrker i krigens siste fase. Vi passerer/ kommer litt senere til bygda Talvik som er utgangspunkt for våre snøscooter og skiturer. De som skal kjøre hundesleder kjører en halv time videre til Langfjordbotn.

Turer med hundeslede (eksempel; tre-dagers tur):
DAG 1: Etter en kjøretur på en time fra Alta er vi kommet frem til utgangs-punktet for sledehundturen, og Alta Adventures hundevante guide har klargjort hundespannene for deltakerne. Selv kjører guiden med et stort hundespann fullastet med turutstyr, og 10-12 huskyer foran spannet. Med passende avstand kjører så deltakerne med egne sleder og 4-6 trekkvillige huskys foran. Huskeyene følger villig etter hovedspannet, og guiden hjelper til hvis noe skulle oppstå.. Etter kjøring opp på fjellet og etter en passende økt tar vi en pause i løypa med en liten matbit og noe å drikke.
Når alle er gode og mette og har fått seg en kopp kaffe drar vi videre innover vidda til vår vintercamp inne ved Villreinvann. Her innkarterer vi oss i to oppvarmede gammer og en hytte. Hvis det er nordlys over himmelen nyter vi synet og stemningen før vi benker oss for en god varm kveldsmiddag.

DAG 2: Vi starter med en velsmakende frokost før vi utforsker området med hundeslede eller ski. Først kjører til noen gode fiskevann ikke langt unna leiren, og pilker etter ørret eller røye, før vi setter vi ut noen "sniker" (kroker med agn). Disse får stå natten over og trekkes dagen etter, forhåpentligvis med sprellende fisk på kroken. Hvis det er stemning for det fyrer vi opp i badstua, før det blir god mat og drikke utover kvelden. De fantastiske omgivelsene i dette området tilsier høy stemning rundt bålet !

DAG 3: Tredje dag starter vi etter frokost tilbake mot hundegården nede ved sjøen igjen. Vi legger turen innom "snikene" for å se om det er blitt fangst i.l.a. natten. Nå er deltakerne blitt såpass erfarne med hundekjøringen at man begynner å se forskjellene på måten hundene arbeider på. I tillegg skjønner hundene at det går hjemover,og er derfor i toppslag...
Ved ankomst ved fjorden saler vi av hundene, og tar farvel med guiden. Nå er Alta Adventures andre representant på plass og sørger for transport tilbake til Alta igjen. Hvis det er ønske om det legger vi turen innom et hotell for en badstu og dusj, før turen avsluttes... med fantastiske naturopplevelser fra Finnmark.

LES OM PERSONVERN PÅ VÅRE NETTSIDER